GDK-EX 2024

Artwork14_f865e9e8-2a37-47a2-b1fa-7805b00db7b7

2024

Här är alla som har jobbat för att ge årets examensklass en minnesvärd examensvecka. Det har varit ett slitigt men också väldigt lärorikt arbete där alla tjugoen ansvariga för projektet har behövt samarbeta.

PROJEKTLEDNING GDK-EX

“Varje år anordnas GDK-EX. En vecka som ägnas åt att hylla avgångsklassen för kandidatprogrammet i Grafisk Design och Kommunikation vid Linköpings Universitet och ge dem en minnesvärd avslutning på deras tid på programmet. Veckan är fylld av festligheter för att fira tre års hårt arbete, grafiskt designade och kommunicerande. Denna hemsida är en samling av alla våra avtryck: från projektet och från avgångsklassen, från alster som de har skapat till minnen som de tar med sig härifrån. Förhoppningsvis kan det inspirera och lämna ett avtryck även hos dig.”

EVENT

Sittningar

I år hålls två sittningar, en fulsittning och en finsittning. Fulsittningen har temat att klä ut sig till någon som har lämnat avtryck i ens liv. Finsittningen hålls på Elite Hotel och kvällen bjuder på roliga gyckel, härligt skratt och trerätters.

Ceremoni

På ceremonin välkomnas vänner och familj för att få se på när examensklassen blir tilldelad diplom och avtackning.

Fulvinsrunda

På fulvinsrundan väntar aktiviteter som utförs tillsammans med festerier, skratt är alltså en garanti! Såklart bjuds det på en del fulvin också…

Utställning

Examensklassens alster visas upp i Hallarnas lokaler i Kulturkvarteret. Här finns även möjligheten att hämta upp årets GDK-EX-katalog.

PROJEKT
GRUPPEN

Här är årets projektgrupp för GDK-EX! Alla grupper har samarbetat och lagt ner timmars timmar på att få fram bästa möjliga resultat, och vi hoppas att vi har kunnat bidra till en bättre examen för er alla i examenklassen.

Kreatörer

Det roligaste med GDK-EX har varit att se våra idéer utvecklas och bli verklighet.

Event

Det som har varit roligast har varit att bolla idéer om olika event, vara med på möten med olika företag och att se allting falla på plats.

Katalog

Det roligaste har bland annat varit att lära känna nya människor. Det har även varit kul och lärorikt att få arbeta med InDesign och se katalogen komma till liv, och vi ser väldigt mycket fram emot att få hålla den färdiga katalogen i handen.

Webb

Med GDK-EX har det varit som att få testa att vara en liten kommunikations- och designbyrå som arbetar tillsammans för att få fram det bästa möjliga resultatet. Det har varit kul att få komma igång med skapandet och se projektet växa fram.

Företagskontakt

Jag älskar att vara sassy via mejl! I GDK EX har jag fått leva ut mina women-in-stem-office-girlie-drömmar tihi. (Det enda som saknas nu är en lika sassy LinkedIn-profil… I’m working on it!)

Foto/Film

Det roligaste för oss har varit att testa på något helt nytt i och med att vi aldrig har fotat på detta sätt innan! Det har också varit väldigt roligt att träffa examensklassen och prata med dem om deras tid på GDK och annat.

SMC

För oss har det roligaste varit att få vara kreativa i allt material vi skapat, och att veta att vi kommer lämna ett avtryck på 3orna. Det har också varit kul att få ta del av de andra gruppernas arbete och gemensamt komma fram till grymma idéer för examensveckan. 

Projektledningen

Det roligaste med GDK EX tycker vi har varit att se alla kreativa idéer och hur projektet går framåt, utvecklas och varje dag kommer lite närmre målet. Men som projektledare har det dessutom varit otroligt kul att få se gruppen växa i sina roller och se deras driv och engagemang för projektet.