GDK-EX 2023

Livet på gdk

ELLA HAHN

Vad är det bästa med livet på GDK?

När jag började på GDK kändes det som att jag hittade likasinnade människor direkt. Det är så familjärt och internt, kanske lite som en sekt haha, men jag gillar det.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Jag har lärt mig att på ett bra sätt inte ta saker på för stort allvar. Under studietiden får man chansen att ta ut svängarna kreativt och tramsa en hel del, och det tror jag är bra, att tramsa, och att trams ofta leder till något nytänkande.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Jag har lärt mig att på ett bra sätt inte ta saker på för stort allvar. Under studietiden får man chansen att ta ut svängarna kreativt och tramsa en hel del, och det tror jag är bra, att tramsa, och att trams ofta leder till något nytänkande.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Mycket av det man gör under utbildningen går att applicera direkt på engagemangen, vilket är en fin del av GDK. Man lär sig minst lika mycket i
engagemangen och utvecklar sig kreativt. Och eftersom “kunderna” är ens vänner och klasskamrater vill man göra ett bra jobb. Om jag ska välja en specifik kurs är det alla dom man jobbar mot riktig kund i, det är väldigt lärorikt.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Ojoj, det finns så mycket. Men när bävern uppenbarade sig för första gången framför mig, Adrian och Lucas. Då blev jag nästan lite religiös.

Vad kommer du sakna?

Hela livsstilen. Jag bor i ett GDK kollektiv och hänger i princip med mina vänner dygnet runt. Det känns lite som att konstant vara på kollo, och jag kommer sakna den känslan. Att kunna hitta på hyss lite då och då och alltid ha något på gång, stort eller litet. Typ att alltid kunna gå hem till grannen och dricka te, eller hålla i en storslagen Bachelor-finalkväll en tisdag, bara för att.

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Väldigt stort värde. Jag tar nog med mig lika mycket av studentlivet som av
utbildningen i sig. Det gör en bättre på att jobba i grupp, gör studietiden roligare och ger en vänner för livet. Fett värt.

Ett guldkorn från dina 3 år:

När Lasses Flytt och Bygg blev verklighet och Lucas gick på storskärm 500 gånger om dagen.

ELLA HAHN

Vad är det bästa med livet på GDK?

När jag började på GDK kändes det som att jag hittade likasinnade människor direkt. Det är så familjärt och internt, kanske lite som en sekt haha, men jag gillar det.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Jag har lärt mig att på ett bra sätt inte ta saker på för stort allvar. Under studietiden får man chansen att ta ut svängarna kreativt och tramsa en hel del, och det tror jag är bra, att tramsa, och att trams ofta leder till något nytänkande.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Jag har lärt mig att på ett bra sätt inte ta saker på för stort allvar. Under studietiden får man chansen att ta ut svängarna kreativt och tramsa en hel del, och det tror jag är bra, att tramsa, och att trams ofta leder till något nytänkande.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Mycket av det man gör under utbildningen går att applicera direkt på engagemangen, vilket är en fin del av GDK. Man lär sig minst lika mycket i engagemangen och utvecklar sig kreativt. Och eftersom “kunderna” är ens vänner och klasskamrater vill man göra ett bra jobb. Om jag ska välja en specifik kurs är det alla dom man jobbar mot riktig kund i, det är väldigt lärorikt.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Ojoj, det finns så mycket. Men när bävern uppenbarade sig för första gången framför mig, Adrian och Lucas. Då blev jag nästan lite religiös.

Vad kommer du sakna?

Hela livsstilen. Jag bor i ett GDK kollektiv och hänger i princip med mina vänner dygnet runt. Det känns lite som att konstant vara på kollo, och jag kommer sakna den känslan. Att kunna hitta på hyss lite då och då och alltid ha något på gång, stort eller litet. Typ att alltid kunna gå hem till grannen och dricka te, eller hålla i en storslagen Bachelor-finalkväll en tisdag, bara för att.

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Väldigt stort värde. Jag tar nog med mig lika mycket av studentlivet som av utbildningen i sig. Det gör en bättre på att jobba i grupp, gör studietiden roligare och ger en vänner för livet. Fett värt.

Ett guldkorn från dina 3 år:

När Lasses Flytt och Bygg blev verklighet och Lucas gick på storskärm 500 gånger om dagen.

Vad är det bästa med livet på GDK?
Det bästa med GDK är att vi är ett väldigt familjärt program. Jag är uppväxt i en liten bonnhåla där alla känner alla, och samma gemenskap får man även här, fast kanske lite mer stockholmare och folk som alla har just intresset för grafisk design.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att man måste finna glöden och glädjen i det man gör för att utföra alla olika projekt. Under mitt festeristår i Tryckbar var det många toppar, och även dalar. Men banne mig vilka pannben vi alla hade och vi lyckades alltid hitta den lilla glöden vilket gjort att man fått känna sig stolt över det man åstadkommit.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att man måste finna glöden och glädjen i det man gör för att utföra alla olika projekt. Under mitt festeristår i Tryckbar var det många toppar, och även dalar.
Men banne mig vilka pannben vi alla hade och vi lyckades alltid hitta den lilla glöden vilket gjort att man fått känna sig stolt över det man åstadkommit.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Jag har egentligen 3 olika kurser som jag känt varit uppe i toppen, men den jag vill nämna är Arvolas kurs om UX och interaktionsdesign. Innan jag kom till universitetet hade jag pluggat webbutveckling & grafisk design på gymnasiet där jag alltid känt mig mer lutad mot att göra det snyggt och användarvänligt. Väl i Arvolas kurs så föll poletten ner och jag förstod att det finns så mycket mer att lära sig och jag hittade något som jag ville utvecklas ännu mer i.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Det finns väldigt många saker jag fått uppleva på universitetet men att få vara med och anordna GDK sittningen var en upplevelse! Nu i trean har jag även fått vara med och anordna Åre-resan med Vargtass, under alla åk i backen fick jag ha kameran i min hand.

Vad kommer du sakna?

Att alltid ha sina närmsta vänner så nära, bara ett rum eller ett kvarter bort.

MILTON WINROTH

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Under de första dagarna på universitet var det någon som sa att man bör engagera sig, då förstod jag inte riktigt varför men nu gör jag det. Det må ha varit mycket arbete men de har slutat i så många minnen! Jag har lärt känna underbara människor med otroliga driv som förgyllt
mina år i Norrköping.

Ett guldkorn från dina 3 år:

När jag spontant valde att flytta ihop i kollektiv. Jag och Adrian i klassen hade länge tänkt att flytta ihop, men vi lyckades även övertala Lucas om att hoppa in i planen. Vi gick på visning och helt plötsligt så var kontraktet påskrivet!

MILTON WINROTH

Vad är det bästa med livet på GDK?

Det bästa med GDK är att vi är ett väldigt familjärt program. Jag är uppväxt i en liten bonnhåla där alla känner alla, och samma gemenskap får man även här, fast kanske lite mer stockholmare och folk som alla har just intresset för grafisk design.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att man måste finna glöden och glädjen i det man gör för att utföra alla olika projekt. Under mitt festeristår i Tryckbar var det många toppar, och även dalar. Men banne mig vilka pannben vi alla hade och vi lyckades alltid hitta den lilla glöden vilket gjort att man fått känna sig stolt över det man åstadkommit.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att man måste finna glöden och glädjen i det man gör för att utföra alla olika projekt. Under mitt festeristår i Tryckbar var det många toppar, och även dalar.
Men banne mig vilka pannben vi alla hade och vi lyckades alltid hitta den lilla glöden vilket gjort att man fått känna sig stolt över det man åstadkommit.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Jag har egentligen 3 olika kurser som jag känt varit uppe i toppen, men den jag vill nämna är Arvolas kurs om UX och interaktionsdesign. Innan jag kom till universitetet hade jag pluggat webbutveckling & grafisk design på gymnasiet där jag alltid känt mig mer lutad mot att göra det snyggt och användarvänligt. Väl i Arvolas kurs så föll poletten ner och jag förstod att det finns så mycket mer att lära sig och jag hittade något som jag ville utvecklas ännu mer i.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Det finns väldigt många saker jag fått uppleva på universitetet men att få vara med och anordna GDK sittningen var en upplevelse! Nu i trean har jag även fått vara med och anordna Åre-resan med Vargtass, under alla åk i backen fick jag ha kameran i min hand.

Vad kommer du sakna?

Att alltid ha sina närmsta vänner så nära, bara ett rum eller ett kvarter bort.

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Under de första dagarna på universitet var det någon som sa att man bör engagera sig, då förstod jag inte riktigt varför men nu gör jag det. Det må ha varit mycket arbete men de har slutat i så många minnen! Jag har lärt känna underbara människor med otroliga driv som förgyllt
mina år i Norrköping.

Ett guldkorn från dina 3 år:

När jag spontant valde att flytta ihop i kollektiv. Jag och Adrian i klassen hade länge tänkt att flytta ihop, men vi lyckades även övertala Lucas om att hoppa in i planen. Vi gick på visning och helt plötsligt så var kontraktet påskrivet!

EMMA ENGDAHL

Vad är det bästa med livet på GDK?

Personerna och gemenskapen, lite klyschigt kanske men det är härligt folk på GDK. Stor delaktighet med alla. Vår klass var med om pandemin så vi kanske inte har kunnat ses lika mycket och så men det har ändå varit bra anpassat till varandra. Jag har inte varit så aktiv i saker osv. men ingen har dömt mig för det, alla är förstående.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att kunna vara kreativ och kunna applicera den kreativiteten i ett faktiskt yrke. Jag visste ingenting om grafisk design innan men man har verkligen förstått mycket om branschen, och fått kunskap att applicera i verkligheten.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Allt som har praktiska moment, praktiken var väldigt rolig. Man kan hittas sin nisch. Jag praktiserade på ett vaccinbolag och fick extrajobb där. Kul att få prova på ett yrke inom området på riktigt.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Kanske inget specifikt. De små och “vanliga” stunderna har varit viktiga. Innan GDK var det mycket första gången upplevelser sen pandemi och man mådde dåligt. När man sen började GDK var “vardagen” det viktiga när man kanske inte hade så mycket annat, och jag fått prioritera sig själv och har växt som person. Gemenskapen var viktig när man inte alltid kunde vara “på plats”. Det kändes som man började höra hemma.

Vad kommer du sakna?

Förutom vänner och så vidare så skulle jag vilja säga pendlingstiden då jag har fått pendla, det har funnits en charm i det. Soluppgången på väg till skolan och pausen man får innan man kommer till skolan och innan man kommer hem. från Vi är flera som pendlar i klassen.

Vad kommer du sakna?

Förutom vänner och så vidare så skulle jag vilja säga pendlingstiden då jag har fått pendla, det har funnits en charm i det. Soluppgången på väg till skolan och pausen man får innan man kommer till skolan och innan man kommer hem. från Vi är flera som pendlar i klassen.

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Att man fått fördjupade kunskaper inom allt möjligt men också att man fått större självförtroende i sig själv. När man exempelvis fått jobba i stora projekt med roller och den gruppdynamiken man har tillsammans. Förr när jag jobbat kanske man jobbat för man måste men ibland vet man inte heller varför men nu vet man och förstå verkligen varför man gör något.

Ett guldkorn från dina 3 år:

Jag har massor! Ett är då jag fick en flaska rosé från faster och tog med den till min kompis Emelia och vi satt på taket av vattentornet och hade det trevligt. Det är också stor variation i klassen gällande ålder och vart man kommer ifrån, vilket är kul! Man tror att alla är samma som en själv men det finns en stor charm i hur olika alla är och att alla har olika erfarenheter.

EMMA ENGDAHL

Vad är det bästa med livet på GDK?

Personerna och gemenskapen, lite klyschigt kanske men det är härligt folk på GDK. Stor delaktighet med alla. Vår klass var med om pandemin så vi kanske inte har kunnat ses lika mycket och så men det har ändå varit bra anpassat till varandra. Jag har inte varit så aktiv i saker
osv. men ingen har dömt mig för det, alla är förstående.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att kunna vara kreativ och kunna applicera den kreativiteten i ett faktiskt yrke. Jag visste ingenting om grafisk design innan men man har verkligen förstått mycket om branschen, och fått kunskap att applicera i verkligheten.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Allt som har praktiska moment, praktiken var väldigt rolig. Man kan hittas sin nisch. Jag praktiserade på ett vaccinbolag och fick extrajobb där. Kul att få prova på ett yrke inom området på riktigt.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Kanske inget specifikt. De små och “vanliga” stunderna har varit viktiga. Innan GDK var det mycket första gången upplevelser sen pandemi och man mådde dåligt. När man sen började GDK var “vardagen” det viktiga när man kanske inte hade så mycket annat, och jag fått prioritera sig själv och har växt som person. Gemenskapen var viktig när man inte alltid kunde vara “på plats”. Det kändes som man började höra hemma.

Vad kommer du sakna?

Förutom vänner och så vidare så skulle jag vilja säga pendlingstiden då jag har fått pendla, det har funnits en charm i det. Soluppgången på väg till skolan och pausen man får innan man kommer till skolan och innan man kommer hem. från Vi är flera som pendlar i klassen.

Vad kommer du sakna?

Förutom vänner och så vidare så skulle jag vilja säga pendlingstiden då jag har fått pendla, det har funnits en charm i det. Soluppgången på väg till skolan och pausen man får innan man kommer till skolan och innan man kommer hem. från Vi är flera som pendlar i klassen.

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Att man fått fördjupade kunskaper inom allt möjligt men också att man fått större självförtroende i sig själv. När man exempelvis fått jobba i stora projekt med roller och den gruppdynamiken man har tillsammans. Förr när jag jobbat kanske man jobbat för man måste men ibland vet man inte heller varför men nu vet man och förstå verkligen varför man gör något.

Ett guldkorn från dina 3 år:

Jag har massor! Ett är då jag fick en flaska rosé från faster och tog med den till min kompis Emelia och vi satt på taket av vattentornet och hade det trevligt. Det är också stor variation i klassen gällande ålder och vart man kommer ifrån, vilket är kul! Man tror att alla är samma som en själv men det finns en stor charm i hur olika alla är och att alla har olika erfarenheter.

Vad är det bästa med livet på GDK?

Det bästa är utan tvekan gemenskapen och alla kompisar. Jag gillar den familjära känslan man har här på GDK. Man har fått lära känna så många härliga människor som man hela tiden inspireras av.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att lita på min egen förmåga. GDK har verkligen pushat mig till att bli mer självständig, kreativ och bättre på att ta egna initiativ. Jag har blivit mer trygg i mig själv men också inför mitt kommande yrkesliv, där erfarenheter från dessa tre åren kommer vara till stor nytta.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Svårt att välja en, men min favoritdel i utbildningen har varit kurser som innehållit UX- och webbdesign. Jag har fått ett stort intresse för just digital design och därför tycker jag att dessa kurser har varit väldigt bra och lärorika. Jag har också upptäckt intresse för konceptskapande och layout.

 

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Mitt år som engagerad i Tryckbar. En favoritupplevelse från den tiden var nog när vi arrangerade Töm&Glöm-veckan som jag tyckte blev väldigt lyckad. Efter en tid av pandemi var det superkul att få fortsätta traditionen med en vecka full av
aktiviteter innan många tog julledigt.

Vad kommer du sakna?

Jag kommer verkligen sakna allt. Att bo ett stenkast ifrån sina kompisar, gå på kravall och ha på sig sin ovve, ta en kaffe och delicatoboll i fiket eller bara att gå ett varv runt täppan när pluggmotivationen tryter. Det är något unikt med att leva i sin “studentbubbla”.

 

TRINE ELIASSON

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Något som jag uppskattar med GDK är att man kan använda det man lärt sig under utbildningen i olika engagemang. För oavsett vad man kommer jobba med eller göra i framtiden så tror jag erfarenheter av att engagera sig i studentlivet kommer vara till stor nytta.

Ett guldkorn från dina 3 år:

Mina kompisar! Utan er hade inte dessa tre år varit densamma! <3

TRINE ELIASSON

Vad är det bästa med livet på GDK?

Det bästa är utan tvekan gemenskapen och alla kompisar. Jag gillar den familjära känslan man har här på GDK. Man har fått
lära känna så många härliga människor som man hela tiden inspireras av.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att lita på min egen förmåga. GDK har verkligen pushat mig till att bli mer självständig, kreativ och bättre på att ta egna initiativ. Jag har blivit mer trygg i mig själv men också inför mitt kommande yrkesliv, där erfarenheter från dessa tre åren kommer vara till stor nytta.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Svårt att välja en, men min favoritdel i utbildningen har varit kurser som innehållit UX- och webbdesign. Jag har fått ett stort intresse för just digital design och därför tycker jag att dessa kurser har varit väldigt bra och lärorika. Jag har också upptäckt intresse för konceptskapande och layout.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Mitt år som engagerad i Tryckbar. En favoritupplevelse från den tiden var nog när vi arrangerade Töm&Glöm-veckan som jag tyckte blev väldigt lyckad. Efter en tid av pandemi var det superkul att få fortsätta traditionen med en vecka full av aktiviteter innan många tog julledigt.

Vad kommer du sakna?

Jag kommer verkligen sakna allt. Att bo ett stenkast ifrån sina kompisar, gå på kravall och ha på sig sin ovve, ta en kaffe och delicatoboll i fiket eller bara att gå ett varv runt täppan när pluggmotivationen tryter. Det är något unikt med att leva i sin “studentbubbla”.

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Något som jag uppskattar med GDK är att man kan använda det man lärt sig under utbildningen i olika engagemang. För
oavsett vad man kommer jobba med eller göra i framtiden så tror jag erfarenheter av att engagera sig i studentlivet kommer
vara till stor nytta.

Ett guldkorn från dina 3 år:

Mina kompisar! Utan er hade inte dessa tre år varit densamma! <3

FILIP ERIKSSON

Vad är det bästa med livet på GDK?

Det bästa med livet på GDK är att man får ha på sig fina gröna hängselbyxor. Ibland när jag är ledsen så kommer jag ihåg att
jag har ett sådant och genast mår jag bättre!

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att initiativtagande är den bästa färdigheten man kan ha! Man kan tänka och drömma allt man vill, men om man gör verklighet av dem så förblir de inget mer än idéer. Det handlar bara om att våga – för om inte du gör det så kommer det helt enkelt inte att ske.


Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Hela sista året, skulle jag säga. 3D-grafik blir sakta men säkert mitt enda karaktärsdrag, så efter den kursen i höstas har jag djärvt manipulerat min väg till att nästan bara sitta och 3D-modellera resten av studietiden. Och självfallet också
sommarkursen jag gick i Belgien där jag lärde mig att använda 3D-skrivare!

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Gudars, vad ska jag välja? Nollephilmen, PAFF-turer, sena kvällar i studentkorridoren, partajandet på Gripen, mitt argumenterande tal om varför tacos är semlor, Juholtsincidenten,Fast-mellan-Belgiskt-ösregn- och-enorma-spindlar-incidenten, Instängd-på-Belgiskt-vandrarhem-under-Midsommarafton-med COVID-incidenten, Sunktomten, Bävern-på- gatan-incidenten, Beyblade-kanoten…kommer garanterat komma på massa mer efter denna intervjun!

Vad kommer du sakna?

Hemligheten är att stanna kvar och plugga lite till så du slipper tänka såna där jobbiga tankar som att ”sakna”, att ”acceptera förändringar” och att ”genomgå personlig utveckling”. Sen närframtiden till slut kommer ifatt så är det bara att tvinga ner känslorna långt ner i det undermedvetna och tänka på något annat tills hjärnan domnar bort!

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Jag var först rädd att studentkorridoren skulle ta kål på mig men nu känner jag precis tvärtom. Student- och korridorslivet
lärde mig älska att vara omgiven av människor. Att ha grannar i köket att dela livet med, att få organisera saker och hänga med på olika events alla eldsjälar på campus hittar på. Tanken att bo ensam med ett typiskt 8-17-jobb fyller mig med genuin bottenlös fruktan, haha!

Ett guldkorn från dina 3 år:

Stugövernattningarna med friluftsföreningen PAFF som jag har skött i ett par år med resten av styrelsen. Att dra ut till en stuga ute i ingenstans, käka billig linsgryta och snacka om livet medan snön tyst faller i mörkret utanför. Så knyts de mest obrytbara banden mellan själar!

FILIP ERIKSSON

Vad är det bästa med livet på GDK?

Det bästa med livet på GDK är att man får ha på sig fina gröna hängselbyxor. Ibland när jag är ledsen så kommer jag ihåg att jag har ett sådant och genast mår jag bättre!

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att initiativtagande är den bästa färdigheten man kan ha! Man kan tänka och drömma allt man vill, men om man gör verklighet av dem så förblir de inget mer än idéer. Det handlar bara om att våga – för om inte du gör det så kommer det helt enkelt inte att ske.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Hela sista året, skulle jag säga. 3D-grafik blir sakta men säkert mitt enda karaktärsdrag, så efter den kursen i höstas har jag djärvt manipulerat min väg till att nästan bara sitta och 3D-modellera resten av studietiden. Och självfallet också sommarkursen jag gick i Belgien där jag lärde mig att använda 3D-skrivare!

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Gudars, vad ska jag välja? Nollephilmen, PAFF-turer, sena kvällar i studentkorridoren, partajandet på Gripen, mitt argumenterande tal om varför tacos är semlor, Juholtsincidenten,Fast-mellan-Belgiskt-ösregn- och-enorma-spindlar-incidenten, Instängd-på-Belgiskt-vandrarhem-under-Midsommarafton-med COVID-incidenten, Sunktomten, Bävern-på- gatan-incidenten, Beyblade-kanoten…kommer garanterat komma på massa mer efter denna intervjun!

Vad kommer du sakna?

Hemligheten är att stanna kvar och plugga lite till så du slipper tänka såna där jobbiga tankar som att ”sakna”, att ”acceptera förändringar” och att ”genomgå personlig utveckling”. Sen närframtiden till slut kommer ifatt så är det bara att tvinga ner känslorna långt ner i det undermedvetna och tänka på något annat tills hjärnan domnar bort!

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Jag var först rädd att studentkorridoren skulle ta kål på mig men nu känner jag precis tvärtom. Student- och korridorslivet lärde mig älska att vara omgiven av människor. Att ha grannar i köket att dela livet med, att få organisera saker och hänga med på olika events alla eldsjälar på campus hittar på. Tanken att bo ensam med ett typiskt 8-17-jobb fyller mig med genuin bottenlös fruktan, haha!

Ett guldkorn från dina 3 år:

Stugövernattningarna med friluftsföreningen PAFF som jag har skött i ett par år med resten av styrelsen. Att dra ut till en stuga ute i ingenstans, käka billig linsgryta och snacka om livet medan snön tyst faller i mörkret utanför. Så knyts de mest obrytbara banden mellan själar!

Vad är det bästa med livet på GDK?

Den kreativa gemenskapen! Hur man boostar och inspirerar varandra till att fullfölja idéer och projekt.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att hitta på roliga projekt på fritiden utöver studierna, om det så är att skissa i timmar eller läsa en bok om hur människan gör val. Lära dig nya saker på eget initiativ eller med vänner.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Kursen “Användarupplevelse och Interaktionsdesign” där jag fick läsa boken Interaktionsdesign och UX av Mattias Arvola. Fantastisk bok med fokus på konkreta exempel att använda i olika designprocesser.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Dagen jag började bära med mig en skissbok var dagen jag lösgjorde min hemliga potential. Insåg också att det är svårt att välja bland flera bra idéer…

Vad kommer du sakna?

De mentorer som besitter så mycket kunskap de med glädje försöker lära ut. De som fortsatt pusha för att göra GDK ännu bättre genom att stötta och utveckla.

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Studentlivet har tillsammans med mina studier gett mig en bred kunskapsbas jag kommer kunna fortsätta bygga på. Jag har varit med i fyra föreningar, och lärt mig otroligt mycket som jag använt både i utbildningen och på arbetet.
Communication is key.

TILDA ERIKSSON LINDGREN

Ett guldkorn från dina 3 år:

“Totally Spies”-kväll med nära vänner efter en lång dag av studier <3

TILDA ERIKSSON LINDGREN

Vad är det bästa med livet på GDK?

Den kreativa gemenskapen! Hur man boostar och inspirerar varandra till att fullfölja idéer och projekt.

Vilken är din största lärdom du tar med dig från din studietid?

Att hitta på roliga projekt på fritiden utöver studierna, om det så är att skissa i timmar eller läsa en bok om hur människan gör val. Lära dig nya saker på eget initiativ eller med vänner.

Vad har varit din favoritdel av utbildningen?

Kursen “Användarupplevelse och Interaktionsdesign” där jag fick läsa boken Interaktionsdesign och UX av Mattias Arvola. Fantastisk bok med fokus på konkreta exempel att använda i olika designprocesser.

Har du någon specifik upplevelse du vill dela med dig av?

Dagen jag började bära med mig en skissbok var dagen jag lösgjorde min hemliga potential. Insåg också att det är svårt att välja bland flera bra idéer…

Vad kommer du sakna?

De mentorer som besitter så mycket kunskap de med glädje försöker lära ut. De som fortsatt pusha för att göra GDK ännu bättre genom att stötta och utveckla.

Vilket värde har studentlivet för din utbildning och framtid?

Studentlivet har tillsammans med mina studier gett mig en bred kunskapsbas jag kommer kunna fortsätta bygga på. Jag har varit med i fyra föreningar, och lärt mig otroligt mycket som jag använt både i utbildningen och på arbetet. Communication is key.

Ett guldkorn från dina 3 år:

“Totally Spies”-kväll med nära vänner efter en lång dag av studier <3